Hoe beginnen met haken?

-


Hallo mede-haaksters!


Ik heb deze blog gemaakt voor alle beginners die interesse hebben in haken maar niet weten waar te beginnen of die op zoek zijn naar nieuwe tips en technieken.


Leren haken uit een boekje


Er zijn heel veel gratis patronen online voor allerlei producten die je kunt haken, van mutsen tot truien tot knuffeldieren. Maar als je nog nooit hebt gehaakt, hoe begin je dan? In principe haak je een klein haaknaaldje met een stukje garen. Als je niet weet hoe je moet haken, lijkt het misschien alsof je met twee verschillende stukken katoendraad werkt terwijl je een rommeltje van een vierkant maakt. Maar als je begint met de basissteken, wordt het gaandeweg steeds duidelijker.


Haken kan intimiderend lijken: waar begin je? Hoe doe je de basissteken? Wat doe je met al dat garen? Hoewel leren haken als een uitdaging kan aanvoelen, is het niet zo intimiderend als het lijkt. Met een beetje begeleiding en een paar basistips maak je in een mum van tijd je eigen prachtige patronen.


Mijn tips voor mensen die willen leren haken


Er zijn veel verschillende soorten haaksteken, en nog meer manieren om ze in uw projecten te verwerken. Dit kan overweldigend zijn voor sommige mensen, maar het is een noodzakelijke stap om een meesterhaakster te worden. (En wie wil er nu geen meesterhaakster genoemd worden?) Voordat je begint te leren hoe je al die leuke steken kunt maken, moet je eerst de basis begrijpen. Als je van hobby's houdt moet je ook deze blog eens checken: Badcare.


wol en garen van een goede kwaliteit.


Er zijn zoveel verschillende soorten garen en wol om uit te kiezen, dat het moeilijk is te weten waar te beginnen. Als je nog nooit gehaakt hebt, is het een goed idee om eerst de grondbeginselen van garen en vezels te leren kennen voordat je een beslissing neemt over wat je gaat gebruiken. Een van de belangrijkste aspecten van het kiezen van garen is het materiaal zelf.


Sporten is een van de populairste voornemens voor het nieuwe jaar. Amerikaanse volwassenen doen gemiddeld minder aan lichaamsbeweging dan drie jaar geleden. Volgens het National Health Interview Survey (NHIS) beweegt de gemiddelde Amerikaan minder dan drie keer per week, wat minder is dan de aanbevolen hoeveelheid van vijf keer per week. De meeste mensen die zich voornemen te gaan bewegen, hebben baat bij een beetje advies.


Iedereen kan leren haken


We leven in een wereld waarin technologie alles sneller, gemakkelijker en schijnbaar geautomatiseerder maakt. Hetzelfde geldt voor alles wat met haken en breien te maken heeft. Met het internet als een rijke bron van informatie, mag er geen excuus zijn om niet te weten hoe je moet haken.


Laten we eerlijk zijn, er is een ton van informatie op het web. Het vinden van de juiste informatie, en leren hoe te haken kan een uitdaging zijn.


De wereld van het haken is veranderd en we gebruiken niet langer naalden om onze mooie creaties te maken, maar in plaats daarvan haken.Haken is een eeuwenoud ambacht. De basis is eenvoudig: je gebruikt een haaknaald en speciaal garen om een weefsel van in elkaar grijpende lussen te maken. Dat is het! Als je eenmaal weet hoe je één steek moet maken, kun je een willekeurig aantal patronen volgen. (Dat is het mooie van haken.)